Discussion:
bug#33256: nxml-mode completion of attribute no longer adds =" after emacs 26
(too old to reply)
Martin Fowler
2018-11-04 14:47:48 UTC
Permalink
If this is the wrong list to send this to, my apologies, please let me know where to go.

I've used nxml-mode for a long time. When typing in an xml attribute and using completion, emacs would respond by completing the attribute and also adding =" to allow me to immediately type the value of the xml attribute. I recently upgraded to emacs 26, and it now only completes the attribute hame. The original completion behavior (adding =") is described in the manual at <https://www.gnu.org/software/emacs/manual/html_node/nxml-mode/Completion.html> .

To replicate

- open an html file in nxml mode
- ensure it's tied to the html schema file
- type "<html xmln"
- trigger completion (C-M-i, or whatever calls completion-at-point)

expected behavior (pre emacs 26)

line shows:

<html xmlns="

actual behavior, line shows

<html xmlns

Martin Fowler
http://martinfowler.com
Assaf Gordon
2018-11-06 18:27:27 UTC
Permalink
reassign 33256 emacs
stop
Post by Martin Fowler
If this is the wrong list to send this to, my apologies, please let me know where to go.
I've used nxml-mode for a long time. When typing in an xml attribute and using completion, emacs would respond by completing the attribute and also adding =" to allow me to immediately type the value of the xml attribute. I recently upgraded to emacs 26, and it now only completes the attribute hame. The original completion behavior (adding =") is described in the manual at <https://www.gnu.org/software/emacs/manual/html_node/nxml-mode/Completion.html> .
I believe you want the emacs mailing list (this was bug-***@gnu.org).
Reassigning to emacs.

-assaf

Continue reading on narkive:
Loading...